Ceca | Svetlana Ceca Ražnatović | 2016

Serbische Pop-Folk / Turbo-Folk Queen

Ceca | Svetlana Ceca Ražnatović | 2016 - Serbische Pop-Folk / Turbo-Folk Queen

Srpski – Svetlana Ceca Ražnatović

Dobro došli na fan sajt srpske pop-folk umetnice Svetlane Cece Ražnatović

Februar 2016

Parfem – Infuzija – Ceca Ražnatović – Ceca 2016

O CECI
Svetlana „Ceca“ Ražnatović (devojačko prezime Veličković), rođena je 14. juna 1973. godine u Žitorađi (južna Srbija, -tada Jugoslavija). Svetlana „Ceca“ Ražnatović je jedna od najpoznatijih srpskih folk-pop / turbo-folk pevačica Balkana. Ceca je u svim zemljama bivše Jugoslavije, Bugarske i Grčke vrlo popularna i dobro poznata pevačica. Na Balkanu je teško naći klub, bar ili neki muzički festival, bez da odjekuju iz njih hitovi Cece. Ceca je najuspešnija pevačica srpske pop-folk scene.

Život Svetlane „Cece“ Ražnatović

Ceca je debitovala s 14 godina na narodnom muzičkom festivalu u Ilidži (Srbija) sa pesmom „Cvetak zanovetak“.
Ceca se udala 1995. godine za Željka Ražnatovića (Nadimak: „Arkan“). Venčanje Cece i Željka je bilo uživo emitovano na srpskoj televiziji. Cecina deca, sin Veljko i ćerka Anastasija, iztiču iz tog braka.
15. januara 2000. godine, njen muž Željko je ubijen u luksuznom hotelu Interkontinental u Beogradu. Posle smrti Arkana, Ceca je šefiuca Beogradskog fudbalskog kluba FK Obilić. 2002 godine, Ceca je na Marakani u Beogradu, održala spektakularni koncert pred oko 80.000 fanova. Spektakularni koncert je širom zemlje emitovan na televiziji.

Diskografija Cece

Ceca Ražnatović – Rasulo HD (official video)

Album (1988 – 2016)

1988 – Cvetak zanovetak [PGP RTB]
1989 – Ludo srce [PGP RTB]
1990 – Pustite me da ga vidim [PGP RTB]
1991 – Babaroga [PGP RTB]
1993 – Šta je to u tvojim venama / Kukavica [Juve]
1994 – Ceca Raznatovic [Centroscena]
1995 – Fatalna ljubav [PGP RTS]
1996 – Emotivna luda [Komuna]
1997 – Maskarada [PGP RTS]
1999 – Ceca 2000 [PGP RTS]
2001 – Decenija [Citi Records & Grand producija]
2004 – Gore od ljubavi [CecaMusic & Miligram]
2005 – London Mik [CecaMusic & Miligram i Blic Zena]
2006 – Idealno loša [CecaMusic & Miligram]
2011 – Ljubav Živi [Miligram]
2012 – C-Club [Miligram]
2013 – Poziv [Citi Records & Miligram]
Cecine Singles
1992 – U snu Ljubim Medna Usta – duet sa Dragan Kojic – Keba
1992 – neću protiv druga svog – duet sa Radetom Šerbedžija
1994 – K’o na grani jabuka – duet sa Željkom Sasic
2003 – Radjajte decu
2008 – Vreme za ljubav ističe – duet sa Oliverom Mandićem

Ljubitelji Cece, očekuju sa nestrpljenjem novi album CECE „ Ceca 2016 „. Da li će biti novi album CECE, ostaje da se vidi.

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Pflichtfelder sind markiert *

*